June 21, 2024

Er zijn verschillende manieren om het uitvaartvak in te gaan. Meestal sluiten mensen zich aan bij een uitvaartcentrum en beginnen hun carrière als begrafenisondernemer of -assistent en krijgen een training on the job om zich omhoog te werken.

Er zijn verschillende kwalificaties waarvoor uitvaartprofessionals kunnen studeren om dus een uitvaartprofessional te worden. 

Sommige mensen onderschatten hoe belangrijk een goede uitvaart is bij het afscheid nemen van hun dierbaren. Veel gerespecteerde psychologen en rouwbegeleiders zijn het erover eens dat de begrafenis de eerste stap kan zijn in het erkennen en verwerken van een sterfgeval.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat rituelen zoals de begrafenis de symptomen van rouw kunnen verlichten.

Klinisch psycholoog dr. Louis Gamino ontdekte ook dat een goed georganiseerde uitvaart die soepel verloopt, op de lange termijn gepaard gaat met minder symptomen van gecompliceerde rouw voor de nabestaanden.

Een ervaren uitvaartondernemer kan ervoor zorgen dat de uitvaart volgens plan verloopt, zodat dierbaren zich kunnen concentreren op het afscheid nemen van de overleden persoon.

Een kwaliteitsservice

Volgens een onderzoek onder mensen die de afgelopen vijf jaar een uitvaart hadden geregeld, was de overgrote meerderheid tevreden of zeer tevreden over de dienstverlening van hun uitvaartondernemer.

wat is een islamitische begrafenis?