June 21, 2024

Restaurant 1714 in Schiedam is een prachtig restaurant gelegen in het hart van deze historische stad. Het restaurant is gevestigd in een monumentaal pand uit 1714, vandaar ook de naam. Het interieur van het restaurant is modern en strak, maar heeft toch ook een warme en gezellige sfeer.

Bij Restaurant 1714 kun je terecht voor zowel lunch als diner. Het menu biedt een mix van moderne gerechten met een klassieke twist. De ingrediƫnten zijn altijd vers en van hoge kwaliteit. De chef-kok maakt gebruik van lokale producten en laat zich inspireren door seizoensgebonden ingrediƫnten. Het menu wisselt dan ook regelmatig, waardoor er altijd weer iets nieuws te ontdekken valt.

Een gerecht dat ik zeker kan aanbevelen is de steak tartare. Het vlees is van uitstekende kwaliteit en wordt op smaak gebracht met heerlijke kruiden. Ook de tonijn met wasabi-mayonaise en sesamzaadjes is een aanrader. Het vlees en de vis worden mooi gepresenteerd op het bord en de porties zijn precies goed.

Het personeel bij Restaurant 1714 is zeer vriendelijk en professioneel. Ze geven je graag advies over de gerechten en bijpassende wijnen. Het restaurant heeft ook een uitgebreide wijnkaart met zowel klassieke als moderne wijnen. Hierdoor kun je bij elke gang een passende wijn vinden.

Het restaurant heeft ook een mooi terras waar je in de zomermaanden heerlijk kunt genieten van het mooie weer en het uitzicht op de historische binnenstad van Schiedam. Ook binnen is er voldoende ruimte en zijn er verschillende tafels voor zowel kleine als grote gezelschappen.

uiteten bij 1714-schiedam.nl