June 21, 2024

Als je aan het rijden bent, moet je al je zintuigen gebruiken. De meeste mensen gebruiken hun visie instinctief, maar hoe zit het met uw reukvermogen? Merk je de geur van brandende olie of remmen op? Luistert u naar problemen met uw voertuig of sirenes van hulpverleningsvoertuigen? Het is zo gewoon voor kersverse bestuurders om hun rijbewijs te halen, solo op pad te gaan en hun stereo zo hard mogelijk te laten klinken. Ik snap het, autorijden en muziek lijken hand in hand te gaan, maar onthoud dat door je muziek harder te zetten, je een heel goed gevoel verwijdert en je risico op een crash vergroot. Wees dus voorzichtig.

Natuurlijk, praten via een mobiele telefoon of sms’en tijdens het rijden zijn veel voorkomende vormen van afgeleid rijden, maar er zijn andere vormen van afgeleid rijden die nog gevaarlijker kunnen zijn. Wist je dat het hebben van een passagier in je auto een van de gevaarlijkste afleidingen is die je kunt hebben? Hoe zit het met het drinken van een frisdrank terwijl u aan het rijden bent? Technisch gezien is iets anders doen dan op uw rijgedrag letten, afgeleid rijden.

hallorijbewijs rijschool vlaardingen